В тази си публикация искам да коментирам, и да изясня някои неща на хората, които винаги пробват диети, а промяна няма.  

Нека приемем за наш разглеждан субект, средностатистическа дама, която с времето е качила някое друго килце и следователно иска да го свали. Какво прави тя? Било то от списание, или от познат, а ако искате и от някъде в интернет,  тя намира „Диетата” с главно Д. Всички са доволни от нея.

Всеки е „свалил, килограми”. Нашето момиче е мотивирано (поне в началото) и започва стриктно да изпълнява, това което реално няма да и свърши никаква работа… А защо няма да и свърши ще разберете малко по-късно. Минава седмица, нашият разглеждан субект се качва на кантара.. и каква радост! Той показва килограм надолу. Ентусиазирана от промяната, нашата дама решава дори да направи малка промяна. В повечето случай „диетата” става още по-стриктна и още по-бедна. Нещата граничат с глад.

Разбира се по някое време положението става нетърпимо и нашата дама, решава да вкара малко джънк фууд… просто ей така: „Е нали съм на строга диета, чак толкова няма да ми се отрази”.  Положението отива на зле… глад и от време на време изключително некачествена храна.

След втората, третата седмица кантарът е драстично надолу, но тя все още не осъзнава с каква скорост всичко това ще се върне, и то с лихвите…

dieta-ne-raboti

Реално единственото нещо, което е направила девойката е да изфорсира по такъв начин организма си, че той драстично да изхвърли вода, както и да започне да разгражда мускулна тъкан. Както се и досещате, запасите от мазнини, са си все още там, натрупвайки се необезспокоявани. Но най страшното идва, когато „диетата” привърши. Малко по малко организмът започва да си възвръща иначе изхвърлената вода. Килограмите започват да се качват отново. Целият претърпян глад е накарал организма старателно да пази мазнините. Сега виждайки, че е настъпил обилен период, той ще се постарае да запази още от тях, защото не се знае дали няма да има последващ период на глад. Резултатът е трагичен. Като краен резултат – същите ако не и повече килограми, с намалена мускулна маса, но за сметка на това още повече мазнини. Е, кажете ми не е ли стряскащо?

Защо тези диети не работят или ако работят то е в изключително малко случаи? Всеки организъм е различен. Всеки организъм отразява промените по различен начин и има различни и специфични нужди. Повечето диети, които ще откриете са крайно обобщени. Те не са направени специално за вас. И както видяхме, с едни подобни „доказани диети” е по-вероятно човек да си навреди отколкото да си помогне.

За да работи една диета, то тя трябва да е премерена и балансирана спрямо нуждите и показателите на отделния индивид. И тук под диета нямам предвид, както повечето хора считат – ослабване. Диетата може да е с цел задържане на килограми, покачване на такива, както видяхме и за сваляне. Най-важното, което трябва да запомните е да не се поддавате и да не рискувате здравето си и фигурата с неща, които са писани просто за да запълнят празнотата из редовете.

Ако имате желание да инвестирате в продукти или план за хранене, тогава се уверете че този от когото купувате е достоверен и има актуални ревюта онлайн, които да доказват ефективноста му.

Прочетете повече за Reduslim за ефективни резултати.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *