брадавици

Външния ни вид, било то лице, усмивка, дрехи, килограми, мускулатура, е едно от нещата, към които сме най-чувствителни. Те могат да са източник, както на самочувствие, така и на тежки комплекси, които да пречат на нашата увереност, когато ни се налага да контактуваме с хора. Било то в професионален план, романтичен, семеен или сред приятели, едва ли има човек, който да не иска да изглежда добре и да се представя в най-хубавата за него или нея светлина.

Често външния вид е напълно субективно понятие – различни хора харесват различни неща. Но еднакво важно, ако не и повече, е как ние самите се възприемаме, когато се погледнем в огледалото. Ако харесваме това, което виждаме, ни зарежда с увереност, ако ли не, ни изпълва с комплекси, които чисто и просто ни спъват от това, да се наслаждаваме на живота.

Кожата ни е най-важният компонент от външния ни вид. Тя е едно от първите неща, които останалите виждат у нас. Тя не е дреха, която да захвърлим или сменим, ако не ни допада. И за добро или лошо, ние оставаме с нея цял живот, като от нас зависи, дали и как ще се грижим за нея.

Съществуват много фактори свързани с кожата, от които хората биха имали комплекси. Някои от тях са акне, стрий, белези, целулит, бенки, петна и др. Тук ще поговорим за едни от най-неприятните кожни проблеми, които пречат на самочувствието на много хора, но и са опасни за здравето – брадавиците.

Какво са брадавиците?

Брадавиците са широкоразпространен дерматологичен феномен, чието появяване се дължи на доброкачествената функция на епителната тъкан – нейното разрастване, причинено от ЧПВ – човешки папилома вирус (HPV на англ.). Този вирус не дискриминира, имайки възможността да засегне мъже, жени и деца на всякаква възраст. Той се развива най-често поради попадане в организма (тип 2 или 4), което обикновено е в следствие от отслабена имунна система. 

В повече от 70% от случаите, потърпевшите посочват шията, стъпалата, лицето, дланите и пръстите като най-честите места, на които им изникват брадавици. При болшинството от засегнати лица, брадавицит не създават никакви здравословни проблеми освен козметични и естетически такива. Но с тях трябва да се внимава, защото ЧПВ лесно може да се разпространи, ако брадавиците биват чесани, изтисквани, рязани или горени. Инфекции също могат да се получат, ако мястото непрекъснато се раздразва.

Как се маха брадавица?

За радост, ние живеем в доста напреднало откъм медицина и технология време и има различни методи за справяне с брадавиците. Някои от тях са:

  • Криотерапия – това е процедура, при която към засегнатата от ЧПВ област се прилага течен азот, който замразява брадавицата и я отделя от кожата. Този тип лечение, обаче, често е болезнено и съществува риск от оставяне на белези.
  • Електрокоагулация – набираща популярност терапия, която премахва брадавици с лазерна терапия и въглероден диоксид. Този вид лечение се характеризира с доста по-голяма ефективност спрямо Криотерапията, но е доста по-скъп.
  • Салицилова и аскорбинова киселина – метод, който е щадящ за бюджета и лесно приложим в домашни условия. При него, салициловата и аскорбиновата киселина (позната още и като Витамин Ц) се прилагат комбиинирано върху засегнатите от ЧПВ области.

Clean Forte срещу брадавици – функция и мнения

Макар и еволюирал с цел да предпазва организма ни от външни влияния, природни елементи, замърсяване и наранявания, кожата ни все пак е жив орган, към който би следвало да полагаме подходящи грижи, за да продължава да функционира в наш най-добър интерес. Важно е да я предпазваме от силни химикали и синтетични вещества, които някои кремове и лекарства съдържат. В борбата с брадавиците това е също толкова важно. Съществува иновативне продукт, който е изцяло на био основа, създаден с цел да лекува засегнатите от ЧПВ части на кожата. Това е Clean Forte.

Clean Forte е дерматологичен, натурален препарат, целящ премахването на най-различни кожни несъвършенства, включително брадавици, бенки и дори белези. Той е преминал множество лабораторни и дерматологични тестове и е доказан като ефективно средство за борба с горепосочените явления. В допълнение, той може да се нанася и върху чувствителна кожа, като вече изпиталите го потребители из българските форуми като БГ Мама, споделят, че не се оплакват от никакви странични ефекти или алергични реакции. Това до известна степен се дължи на свободно-срещаните в природата растения, чиито екстракти са използвани за създаването му.

Някои от тях включват:

  • Невен
  • Прополис
  • Бяла бреза
  • Пчелно млечице
  • Лайка
  • Жълт кантарион

Тези вещества са специално селектирани за да противодействат на ЧПВ по щадящ кожата начин, да успокояват раздразнени и зачервени области, да третират белези и регенерират увредената кожа. Също така, те са силни антиоксиданти, които пазят кожата чиста и здрава, свободна от алергени и зловредни микроорганизми.

Как се използва Clean Forte и откъде да си го купим?

Може да се сдобиете с Clean Forte само от официалната страница на производителя от тук. Така Вие се застраховате, като срещу парите си получавате качествен продукт на най-оптимална цена. Ако го намерите на други места, като Амазон, Емаг или в супермаркетите, то има голяма вероятност неговата цена да е завишена или да продуктът да бъде фалшификат.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.